Buitenplaats Marckhoek

Buitenplaats Marckhoek bestaat uit 53 luxe koopvilla-appartementen, 23 luxe huurappartementen en 15 patiowoningen in aansprekende ‘DUDOK’ architectuur met een luxe afwerking. Bijzonder aan het concept van Buitenplaats Marckhoek dat er geen concessies zijn gedaan met betrekking tot onze visie; alleen maar grote, nog grotere woningen met een kwalitatief hoogstaand voorzieningen niveau met top architectuur in een tot detail ontworpen landschap.

Wonen in Buitenplaats Marckhoek is vanwege de unieke ligging op een van de mooiste plekken van Breda een bijzondere belevenis. De bruisende gezelligheid van het Ginneken en het groene karakter van het Mastbos dragen hier zeker aan bij. Ook de rivier De Mark draagt hieraan bij en is een bepalende factor die een hoofdrol speelt in de verbinding tussen natuur en stedelijkheid.

De Mark domineert de structuur en inrichting van het parkachtige terrein van circa 2 hectare.  Alle zichtlijnen in het stedenbouwkundige ontwerp zijn steeds op deze rivier gericht. Bijzonder zijn de hoogteverschillen van Buitenplaats Marckhoek.  De gebouwen zijn hoger gesitueerd en grenzen aan een lager gelegen ‘uiterwaardengebied’. Benadrukt door een kademuur, die tevens als waterkering dient.

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2