Droom jij van een heerlijk licht en ruim appartement dichtbij zowel het Mastbos, het centrum van Breda als ook het Ginneken? Grijp dan nu je kans!

Leuk appartement op een toplocatie met een ruime lichte woonkamer en twee slaapkamers op de bovenste (4e) verdieping van de flat. Zowel voor en achter kun je genieten van een weids uitzicht. De entree en alle kamers zijn voorzien van een houten vloer die door het hele appartement is gelegd. Alle originele paneeldeuren van kamers en kasten zijn nog aanwezig. Het complex, met een eigen afgesloten tuin, wordt goed onderhouden.

BIJZONDERHEDEN
• Ruime, lichte woonkamer
• Overal dubbel glas (HR++)
• Grotendeels kunststof kozijnen (houten kozijnen aan de balkonzijde)
• Veel kast-/bergruimte
• VvE bijdrage € 101,22 per maand
• Ruime berging in het souterrain
• Gezamenlijke fietsenstalling
• Winkels op loopafstand
• Oplevering: Per direct

ENTREE
Mooie, ruime entree. De hal is een echt middelpunt van het appartement voorzien van een garderobekast voor alle jassen en tassen. Het biedt toegang tot alle vertrekken.

WOONKAMER
Wat een raampartijen!! Het weidse uitzicht trekt gelijk de aandacht. In de woonkamer is meer dan genoeg ruimte voor een grote zithoek én eethoek. De woonkamer bestond origineel uit twee delen die zijn samengevoegd tot één grote woonkamer. De fraaie ombouw van de radiatoren zorgt voor brede vensterbanken bij de raampartijen.

KEUKEN
De keuken beschikt over een 4-pits gasfornuis, afzuigkap, combi-oven, inbouw koelkast/vriezer, inbouw vaatwasser en diverse onder- en bovenkasten. Vanuit de keuken is er een deur naar het balkon aan de achterzijde van het appartement, met uitzicht op de tuin. Hier bevindt zich ook een kast met de cv-ketel (2014).

SLAAPKAMERS
• Slaapkamer I (ca. 4.07 x 2.95 m.) gelegen aan de achterzijde van het complex. Beschikt over twee ingebouwde (kleding)kasten en geeft toegang tot het achterbalkon.
• Slaapkamer II (ca. 4.07 x 2.99 m.) gelegen aan de achterzijde van het complex en heeft twee ingebouwde (kleding)kasten.

BADKAMER
De badkamer is voorzien van een douchecabine en wastafel met spiegel. Tevens beschikt de badkamer over ingebouwde spotverlichting en mechanische ventilatie.

OMGEVING
Boeimeer is een uitgestrekte woonwijk gelegen aan de zuidkant van Breda, even buiten het stadcentrum. Formeel is het een ‘buurt’ als onderdeel van de wijk Breda Zuid. Boeimeer was vroeger het poldergebied tussen de rivieren de Mark en de AA of Weerijs, daar waar beide stromen samenvloeiden, op het grondgebied van Princenhage. Het bestond grotendeels uit weiland en kan worden geïnundeerd, waardoor het een natuurlijke bescherming vormde aan de zuidzijde van de stad Breda. Tot het midden van de vijftiende eeuw was het gebied bijna onbewoond.

In de jaren 30 werd begonnen met de bebouwing van de Boeimeer als uitbreidingswijk van Breda. De oudst bekende schrijfwijze is Boymere (1295), De naam Boeimeer vindt zijn oorsprong in een waterplas, waarvan in de 19e eeuw nog een grote vijver was overgebleven en zou te verklaren zijn als ‘moerassig, onvruchtbaar gebied’.

Boeimeer was sinds 1830 grondgebied van Princenhage. Het werd in 1927 geannexeerd door Breda. De houten Verlaatbrug over de AA of Weerijs was de enige verbinding met Princenhage. In de tweede wereldoorlog is de brug twee keer vernield heropgebouwd in 1947 en uiteindelijk vervangen door een stenen brug in 1953.

Door de unieke ligging ten opzichte van de stad en de mooie karakteristieke huizen is de wijk Boeimeer zeer geliefd.

Kenmerken

Overdracht

Koopprijs
€ 290.000,- k.k.
Object aanmelding
In verkoop genomen
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Huidig gebruik
Woonruimte
Bouwvorm
bestaande bouw
Bouwjaar
1955
Energielabel
E

Oppervlakte & inhoud

Gebruiksoppervlakte woonfunctie
85 m2
Gebruiksoppervlakte overige functies
1 m2
Gebouwgebonden buitenruimte
4 m2
Inhoud
275 m3

Indeling

Aantal verdiepingen
1
Aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Woonlaag
4
Aantal woonlagen
1
Voorzieningen
buitenzonwering, frans balkon, tv kabel

Plan uw bezichtiging

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.