WONEN OP JE EIGEN LANDGOED IN BREDA

De Klokkenberg wordt getransformeerd tot een unieke, hoogwaardige woonomgeving. In de verschillende gebouwen komen bijzondere koopwoningen, uiteraard met behoud van het historische karakter. Een kleinschalige woongemeenschap met woningen, in grootte variërend van heel groot tot super groot.

FASE 3 DE MANNENVLEUGEL

In de Mannenvleugel komen 15 woningen, 14 Herenhuizen met vier bouwlagen met een totaal woonoppervlak van meer dan 335 m2. De woningen hebben een voortuin met garage en een extra parkeerplaats en een diepe tuin uitkijkend over het Markdal. Het bijzondere in de transformatie van zo’n complex, anders dan bij nieuwbouw, is dat haast alle woningen uniek worden, niet alleen qua afmetingen en maatvoering, maar vooral door de aanwezigheid van souvenirs uit de historie van het gebouw, zoals een boog, een nis, een oude trap, een detail of net een iets andere positie van ramen of deuren. Maar wel met de uitvoering, uitrusting en kwaliteit van deze tijd. Goede isolatie, aluminium ramen met hoog rendementsglas, vloerverwarming, wandafwerking. Kortom een woning met karakter, een woning met een verhaal.

HISTORIE

Landgoed De Klokkenberg is, halverwege vorige eeuw, als sanatorium gebouwd aan de Galderseweg. Bij de keuze voor deze locatie waren twee criteria doorslaggevend: de ligging in de vrije natuur én de korte afstand tot de bebouwde kom, zodat het personeel op de fiets naar De Klokkenberg kon komen. Bijna 70 jaar later zijn de argumenten van voormalig geneesheer-directeur de heer C. Dijkstra nog steeds valide; vrije natuur, fraaie bossen, een geweldig uitzicht en op zeer korte afstand van Breda.

Leven op Landgoed De Klokkenberg, waar een groot, bakstenen complex met torens vol ontzag domineert, omringd door een aangelegd parklandschap, vrije natuur, rivier de Mark en het Mastbos, is niet zomaar een uitbreidingswijkje van Breda. Landgoed De Klokkenberg is veel meer, het is ook een manier van leven. Wonen op De Klokkenberg is opgaan in het Landgoed, het Landgoed is tenslotte het Landgoed van haar bewoners.

Landgoed De Klokkenberg; een dorpje dat past in je hand.

Kijk voor meer informatie op de website, bel een van onze makelaars op 076 56 56 056 of mail nieuwbouw@schonckschul.com

Kenmerken

Overdracht

Koopprijs
€ 935.000,- v.o.n.
Object aanmelding
In verkoop genomen
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Huidig gebruik
Woonruimte
Bouwvorm
bestaande bouw
Bouwjaar periode
2001-

Oppervlakte & inhoud

Gebruiksoppervlakte woonfunctie
343 m2
Perceel oppervlakte
480 m2
Inhoud
1.513 m3
Totale oppervlakte
205 m2
Oppervlakte
22 m2

Indeling

Aantal verdiepingen
4
Aantal kamers
11
Aantal slaapkamers
5

Plan uw bezichtiging

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.