x
x
x

HET LANDGOED

Landgoed de Klokkenberg wordt getransformeerd en ontwikkeld tot een unieke, hoogwaardige woonomgeving, waarbij het rijksmonument leidend is. Uiteindelijk zullen er ca. 175 woningen worden ontwikkeld. De eerste 44 woningen (Zusterhuis, Vrouwenvleugel en Economiegebouw) zijn inmiddels opgeleverd. Daarnaast wordt er momenteel hard gewerkt aan de transformatie van 15 woningen in de Mannenvleugel en zal de bouw van de 20 luxe appartementen in het Hoofdgebouw dit jaar van start gaan. Het herenhuis aan de Klokkenberg 59 maakt onderdeel uit van de, nog niet opgeleverde, herenhuizen in de Mannenvleugel. Het herenhuis is dan ook een buitenkans om op korte termijn op dit gewilde Landgoed te gaan wonen.

Een schitterend stuk erfgoed, omgebouwd tot een heerlijke plek om te wonen! Het herenhuis Klokkenberg 59 (2020), gelegen op Landgoed De Klokkenberg te Breda. Dit voormalig grootste sanatorium van Nederland (1953), is gelegen in de nieuwe top-woonwijk van Breda Zuid. Zelden wordt een dergelijk herenhuis u te koop aangeboden, daarom is dit met recht een uitzonderlijke en unieke kans!

Wonen op Landgoed De Klokkenberg waar hoge torens vol ontzag domineren, omringd door een aangelegd parklandschap, vrije natuur, rivier de Mark en het Mastbos, is niet zomaar wonen in een uitbreidingswijkje van Breda. Landgoed De Klokkenberg is veel meer, het is een manier van leven. Het herenhuis is een imposant monumentaal bouwwerk dat is opgetrokken in de “Wederopbouw” periode door de architecten C. de Bever en C. van Moorsel. Sinds de herontwikkeling van Landgoed De Klokkenberg in 2019 is dit voormalig sanatorium onder andere onderverdeeld in een aantal zeer royale herenhuizen, waar het herenhuis aan de Klokkenberg 59 er één van is. De historie van dit herenhuis maakt het niet alleen bijzonder, maar ook erg uniek om hier te kunnen wonen. Het is daarom ook zeker het benoemen waard dat het herenhuis aan de binnenzijde u in een zeer prettige en rustige ambiance brengt. Zelden komt u een herenhuis tegen dat ruimtelijk zo optimaal is ingedeeld en u tegelijkertijd meeneemt in een huiselijke, gezellige en prettige sfeer en uiteraard met het mooiste uitzicht van Breda.

DE WONING

Sfeer, authenticiteit, enorm hoge plafonds (circa 3,5 meter), karakter, moderne architectonische vormen, originele details, zijn kenmerken die ons zomaar door het hoofd schieten. Met een woonoppervlak van maar liefst 332 m² kunt u gerust zeggen dat we spreken over een woning met héél véél ruimte. De zeer fraaie lichte hal, de grote living en dining, de masterbedroom met inloopkast, van de voordeur-drempel tot aan het prachtige uitzicht, met termen als leefbaarheid en eigenheid voorop, overal is over nagedacht.

De woning is nog niet opgeleverd door de aannemer. U dient na oplevering enkel zelf de afbouw te verzorgen. Denk hierbij aan het leggen van vloeren, een keuken en bijvoorbeeld stalendeuren.

BEGANE GROND

De werkkamer/speelkamer en riante leefkeuken zijn gelegen op de gehele begane grond van het huis en grenst direct aan de tuin. Vanuit de meer dan riante leefkeuken, met prachtig uitzicht, komt u via de harmonicadeuren, in de zeer diepe tuin terecht.

EERSTE VERDIEPING

Wanneer u de grote woonkamer aan de tuinzijde inloopt, ervaart u zonder enige twijfel het ‘WOW’-effect. Dit effect wordt onder andere veroorzaakt door de diepte en de hoogte. De zee aan ruimte -, de grote hoge ramen waardoor er optimaal licht door naar binnen treedt bieden het mooiste uitzicht van Breda over rivier De Mark en de omliggende landerijen. Het is een adembenemende ruimte van circa 88 m2 met voorbereidingen voor een pantry. Ziet u zichzelf al zitten bij een haard, genietend van een mooi stukje muziek? Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om hier een slaapkamer te situeren. Let ook vooral op de (gerespecteerde) karakteristieke elementen. Zo hebben de ramen een ouderwetse look met de hoogste kwaliteit van vandaag de dag, de bijzondere raam partijen passen perfect in het strakke design van de rest van het pand. Ook de authentieke balk aan het plafond en de meer dan hoge plafonds vallen op. Kortom, souvenirs uit de historie van het gebouw maar wel met de uitvoering, kwaliteit en uitrusting van deze tijd. Tevens bevinden zich op de verdieping een luxe badkamer met douche, een aparte toilet en nog twee ruime slaapkamers aan de voorzijde.

TWEEDE & DERDE VERDIEPING

Wij nemen de trap, die een mooie doorkijk geeft naar alle verdiepingen in het huis en komen terecht op de tweede verdieping. De lichtinval vanuit de trap doet speels zijn werk. Hier treft u een riante slaapkamer aan met ruimte voor de walk-in closet. Daarnaast is hier een ruime badkamer gesitueerd met aparte douches en een heerlijk ligbad waar vanuit u in de ochtend, maar ook zeker in de avond het mooiste uitzicht van Breda zult ervaren. Tevens bevinden zich op de verdieping nog twee ruime slaapkamers aan de voorzijde.

De derde en tevens laatste verdieping van dit riante herenhuis beschikt over twee ruime slaapkamers met dakkapel wat betekend dat de woning maar liefst over 7 slaapkamers beschikt. Perfect voor een groot gezin of u logés alle privacy gunt.

TUIN & GARAGE

Het herenhuis heeft een riante voortuin met garage en eigen oprit, waar u uw auto op kan parkeren. Ideaal wanneer u net uw wekelijkse boodschappen heeft gedaan. De meer dan diepe achtertuin met bestemming “groen”, wordt omringd door beukenhagen en geeft u het mooiste uitzicht van Breda en omstreken.

Wilt u graag meer lezen over het project Landgoed de Klokkenberg? Neem dan een kijkje op de website landgoeddeklokkenberg.nl

“Het enige wat deze prachtige woning nog nodig heeft is uw finishing touch!”

WAT EEN OMGEVING!

Waar u in en om het herenhuis een overdaad aan ruimte en rust vindt, met een tuin van maar liefst 30 meter diep met prachtig uitzicht, vindt u op korte afstand tevens alles wat het leven verder nog leuker maakt. Heerlijk dineren, gezellig borrelen, uitgebreid winkelen of vermaakt worden in het theater; alles ligt op korte afstand en binnen handbereik. Landgoed De Klokkenberg is bovendien ideaal gesitueerd ten opzichte van diverse scholen en sportverenigingen.

INTERESSE?

Bedankt voor uw interesse in dit bijzondere herenhuis op Landgoed de Klokkenberg. De woning is nog niet opgeleverd, echter is de woning reeds voorzien van luxe badkamers met sanitaire, gestucte muren en nog veel meer. U dient enkel zelf de afbouw te verzorgen. Denk hierbij aan het leggen van vloeren, (stalen) deuren en een keuken. De woning is meer dan ruim ingericht voor een stel met thuiswonende kind(eren). In een persoonlijk gesprek vertellen wij u hier graag meer over.

De richtprijs van de woning bedraagt € 975.000,00. Het staat u uiteraard vrij om een bieding te doen.

Mocht u vragen hebben of een bezichtiging willen dan kunt u contact opnemen met de makelaars Tamara Smit of Bas Korving. Zij informeren u graag uitgebreid over de woning en het project.

Kenmerken

Overdracht

Koopprijs
€ 975.000,- k.k.
Servicekosten per maand
€ 150,-
Object aanmelding
In verkoop genomen
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Huidig gebruik
Woonruimte
Bouwvorm
bestaande bouw
Bouwjaar
2020

Oppervlakte & inhoud

Gebruiksoppervlakte woonfunctie
332 m2
Perceel oppervlakte
560 m2
Inhoud
1.494 m3
Totale oppervlakte
203 m2
Oppervlakte
22 m2

Indeling

Aantal verdiepingen
4
Aantal kamers
10
Aantal slaapkamers
7

Plan uw bezichtiging

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.