x
x
x

Wonen op de Klokkenberg is een unieke ervaring. Deze onlangs opgeleverde (2019), casco monumentale woning met uitzicht over het Markdal en een garage, is nu te koop! Het enige wat deze woning nodig heeft is uw eigen finishing touch, u kunt naar eigen smaak de woning verder afwerken. Momenteel heeft deze woning 2 slaapkamers, uiteraard is het mogelijk meerdere slaapkamers te realiseren. Maak snel een afspraak om een persoonlijke rondleiding te krigen door deze woning en het landgoed.

Een schitterend stuk erfgoed, omgebouwd tot heerlijke plek om te wonen! Deze woning is gelegen op Landgoed De Klokkenberg te Breda. Dit voormalig grootste sanatorium van Nederland (1953), is gelegen in de nieuwe top-woonwijk in Breda Zuid. Zelden wordt een dergelijk pand u te koop aangeboden, daarom is dit met recht een uitzonderlijke en unieke kans!

Wonen op Landgoed De Klokkenberg waar hoge torens vol ontzag domineren, omringd door een aangelegd parklandschap, vrije natuur, rivier de Mark en het Mastbos, is niet zomaar wonen in een uitbreidingswijkje van Breda. Landgoed De Klokkenberg is veel meer, het is een manier van leven. Het pand is een imposant monumentaal bouwwerk dat is opgetrokken in de “Wederopbouw” periode door de architecten C. de Bever en C. van Moorsel. Sinds de herontwikkeling van Landgoed De Klokkenberg in 2019 is dit voormalig sanatorium onder andere onderverdeeld in een aantal zeer royale herenhuizen, wat bij deze woning ook het geval is. De historie van dit pand maakt het niet alleen bijzonder, maar ook erg uniek om hier te kunnen wonen. Het is daarom ook zeker het vernoemen waard dat het pand aan de binnenzijde u in een zeer prettige en rustige ambiance brengt. Zelden komt u een herenhuis tegen dat ruimtelijk zo optimaal is en u tegelijkertijd meeneemt in een huiselijke, gezellige en prettige sfeer.

DE WONING
Sfeer, authenticiteit, enorm hoge plafonds (circa 3,5 meter), karakter, moderne architectonische vormen, detaillering in het grotere geheel, zijn kenmerken die ons zomaar door het hoofd schieten. Met een woonoppervlak van maar liefst 332 m², kunt u gerust zeggen dat we spreken over een woning met héél véél ruimte. De zeer fraaie lichte hal, de grote living en dining, de masterbedroom met inloopkast en badkamer zijn verdeeld over één verdieping. Van de voordeurdrempel tot aan het prachtige uitzicht, met termen als leefbaarheid en eigenheid voorop, is nagedacht.

De woning is onlangs opgeleverd. U dient enkel zelf de afbouw te verzorgen. Denk hierbij aan het leggen van vloeren, (stalen) deuren, het plaatsen van tegelwerk, sanitair en een keuken.

Begane grond
De ruimte voor de leefkeuken is gelegen op de gehele begane grond van het huis en grenst direct aan de tuin. Vanuit de leefkeuken met eigen relaxhoek en prachtig uitzicht komt u via de harmonica deuren in de zeer diepe tuin terecht.

Eerste verdieping
Wanneer u de living inloopt, ervaart u hier zonder enige twijfel het ‘WOW’-effect. Dit effect wordt veroorzaakt door de diepte, de hoogte – een zee aan ruimte -, de grote hoge ramen waardoor er optimaal licht naar binnen treedt, met het mooiste uitzicht van Breda over rivier De Mark en weilanden. Het is een adembenemende verdieping van circa 88 m2 (inclusief kantoor) met door haar afwerking ook hier weer die fijne ambiance. Ziet u zichzelf al zitten bij een haard, genietend van een mooi stukje muziek? Let ook vooral op de (gerespecteerde) karakteristieke elementen. Zo zijn de ramen ouderwets met de hoogste kwaliteit van vandaag de dag, maar passen echt in het strakke design. Ook de authentieke balk aan het plafond en de meer dan hoge plafonds vallen op. Kortom, souvenirs uit de historie van het gebouw maar wel met de uitvoering, kwaliteit en uitrusting van deze tijd.

Tweede & derde verdieping
Wij nemen de trap, wat een mooie kijk geeft door alle verdiepingen in het huis, naar de tweede verdieping. De lichtinval vanuit de trap doet speels zijn werk. Hier treft u één riante slaapkamer en de meer dan royale masterbedroom met ruimte voor de walk-in closet, twee aparte douches en een heerlijk ligbad waar vanuit u in de ochtend maar ook zeker in de avond het mooiste uitzicht van Breda zult ervaren.

De derde verdieping en tevens laatste verdieping van dit riante herenhuis is zeer geschikt wanneer uw (klein)kinderen of uw logés alle privacy gunt. Hier is een slaapkamer gerealiseerd met badkamer, douche en separaat toilet.

Tuin & garage
Het herenhuis heeft een riante voortuin met garage en eigen oprit, waar u uw auto op kan parkeren. Ideaal wanneer u net uw wekelijkse boodschappen heeft gedaan. De meer dan diepe achtertuin met bestemming groen, welke wordt omringd door beukenhagen geeft u het mooiste uitzicht van Breda en omstreken.

“HET ENIGE WAT DEZE PRACHTIGE WONING NOG NODIG HEEFT IS UW FINISHING TOUCH”

De woning wordt verkocht in de huidige staat. Dit betekend dat u kunt genieten van een snelle levering en u de woning geheel naar wens af kan laten bouwen. De richtprijs van deze woning bedraagt € 925.000,00. Het staat u uiteraard vrij om een bieding te doen.

Ben jij geïnteresseerd in klokkenberg 98? Bas Korving van Schonck, Schul & Compagnie vertelt je graag meer over de luxe woning. Maak geheel vrijblijvend een afspraak.

Kenmerken

Overdracht

Koopprijs
€ 925.000,- k.k.
Servicekosten per maand
€ 150,-
Object aanmelding
In verkoop genomen
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
direct

Bouw

Huidig gebruik
Woonruimte
Bouwvorm
bestaande bouw
Bouwjaar
2019

Oppervlakte & inhoud

Gebruiksoppervlakte woonfunctie
332 m2
Perceel oppervlakte
478 m2
Inhoud
1.494 m3
Totale oppervlakte
203 m2
Oppervlakte
22 m2

Indeling

Aantal verdiepingen
4
Aantal kamers
11
Aantal slaapkamers
2

Plan uw bezichtiging

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.