x
x
x

HET LANDGOED

Landgoed de Klokkenberg wordt getransformeerd en ontwikkeld tot een unieke, hoogwaardige woonomgeving, waarbij het rijksmonument leidend is. Uiteindelijk zullen er ca. 175 woningen worden ontwikkeld. De eerste 44 woningen (Zusterhuis, Vrouwenvleugel en Economiegebouw) zijn inmiddels opgeleverd. Daarnaast wordt er momenteel hard gewerkt aan de transformatie van 15 woningen in de Mannenvleugel en zal de bouw van de 20 luxe appartementen in het Hoofdgebouw dit jaar van start gaan. Het herenhuis aan de Klokkenberg 98 maakt onderdeel uit van de reeds opgeleverde woningen. Het herenhuis is dan ook per direct beschikbaar, een buitenkans om op korte termijn op dit gewilde Landgoed te gaan wonen.

Een schitterend stuk erfgoed, omgebouwd tot een heerlijke plek om te wonen! Het pand Klokkenberg 98 (2019), gelegen op Landgoed De Klokkenberg te Breda. Dit voormalig grootste sanatorium van Nederland (1953), is gelegen in de nieuwe top-woonwijk van Breda Zuid. Zelden wordt een dergelijk herenhuis u te koop aangeboden, daarom is dit met recht een uitzonderlijke en unieke kans!

Wonen op Landgoed De Klokkenberg waar hoge torens vol ontzag domineren, omringd door een aangelegd parklandschap, vrije natuur, rivier de Mark en het Mastbos, is niet zomaar wonen in een uitbreidingswijkje van Breda. Landgoed De Klokkenberg is veel meer, het is een manier van leven. Het herenhuis is een imposant monumentaal bouwwerk dat is opgetrokken in de “Wederopbouw” periode door de architecten C. de Bever en C. van Moorsel. Sinds de herontwikkeling van Landgoed De Klokkenberg in 2019 is dit voormalig sanatorium onder andere onderverdeeld in een aantal zeer royale herenhuizen, waar het herenhuis aan de Klokkenberg 98 er één van is. De historie van dit pand maakt het niet alleen bijzonder, maar ook erg uniek om hier te kunnen wonen. Het is daarom ook zeker het benoemen waard dat het pand aan de binnenzijde u in een zeer prettige en rustige ambiance brengt. Zelden komt u een herenhuis tegen dat ruimtelijk zo optimaal is ingedeeld en u tegelijkertijd meeneemt in een huiselijke, gezellige en prettige sfeer.

DE WONING

Sfeer, authenticiteit, enorm hoge plafonds (circa 3,5 meter), karakter, moderne architectonische vormen, originele details, zijn kenmerken die ons zomaar door het hoofd schieten. Met een woonoppervlak van maar liefst 332 m² kunt u gerust zeggen dat we spreken over een woning met héél véél ruimte. De zeer fraaie lichte hal, de grote living en dining, de masterbedroom met inloopkast en badkamer zijn allemaal verdeeld over één verdieping. Van de voordeur-drempel tot aan het prachtige uitzicht, met termen als leefbaarheid en eigenheid voorop, overal is over nagedacht.

De woning is onlangs opgeleverd door de aannemer en nog niet bewoond. U dient enkel zelf de afbouw te verzorgen. Denk hierbij aan het leggen van vloeren, het plaatsen van tegelwerk, sanitair, een keuken en bijvoorbeeld (stalen) deuren.

BEGANE GROND

De riante leefkeuken is gelegen op de gehele begane grond van het huis en grenst direct aan de tuin. Vanuit de leefkeuken met eigen relaxhoek en prachtig uitzicht komt u via de harmonicadeuren, in de zeer diepe tuin terecht.

EERSTE VERDIEPING

Wanneer u de living inloopt, ervaart u zonder enige twijfel het ‘WOW’-effect. Dit effect wordt onder andere veroorzaakt door de diepte en de hoogte. De zee aan ruimte -, de grote hoge ramen waardoor er optimaal licht door naar binnen treedt bieden het mooiste uitzicht van Breda over rivier De Mark en de omliggende landerijen. Het is een adembenemende ruimte van circa 88 m2 (inclusief kantoor). Ziet u zichzelf al zitten bij een haard, genietend van een mooi stukje muziek? Let ook vooral op de (gerespecteerde) karakteristieke elementen. Zo hebben de ramen een ouderwetse look met de hoogste kwaliteit van vandaag de dag, de bijzondere raam partijen passen perfect in het strakke design van de rest van het pand. Ook de authentieke balk aan het plafond en de meer dan hoge plafonds vallen op. Kortom, souvenirs uit de historie van het gebouw maar wel met de uitvoering, kwaliteit en uitrusting van deze tijd.

TWEEDE & DERDE VERDIEPING

Wij nemen de trap, die een mooie doorkijk geeft naar alle verdiepingen in het huis en komen terecht op de tweede verdieping. De lichtinval vanuit de trap doet speels zijn werk. Hier treft u een riante slaapkamer aan en de meer dan royale masterbedroom met ruimte voor de walk-in closet. Daarnaast is hier een ruime badkamer gesitueerd met twee aparte douches en een heerlijk ligbad waar vanuit u in de ochtend, maar ook zeker in de avond het mooiste uitzicht van Breda zult ervaren.

De derde en tevens laatste verdieping van dit riante herenhuis is zeer geschikt wanneer uw (klein)kinderen of u logés alle privacy gunt. Hier kunnen twee slaapkamers gerealiseerd worden met badkamer, douche en separaat toilet.

TUIN & GARAGE

Het herenhuis heeft een riante voortuin met garage en eigen oprit, waar u uw auto op kan parkeren. Ideaal wanneer u net uw wekelijkse boodschappen heeft gedaan. De meer dan diepe achtertuin met bestemming “groen”, wordt omringd door beukenhagen en geeft u het mooiste uitzicht van Breda en
omstreken.

Wilt u graag meer lezen over het project Landgoed de Klokkenberg? Neem dan een kijkje op de website landgoeddeklokkenberg.nl

“HET ENIGE WAT DEZE PRACHTIGE WONING NOG NODIG HEEFT IS UW FINISHING TOUCH”

WAT EEN OMGEVING

Waar u in en om het herenhuis een overdaad aan ruimte en rust vindt, met een tuin van maar liefst 30 meter diep met prachtig uitzicht, vindt u op korte afstand tevens alles wat het leven verder nog leuker maakt. Heerlijk dineren, gezellig borrelen, uitgebreid winkelen of vermaakt worden in het theater; alles ligt op korte afstand en binnen handbereik. Landgoed De Klokkenberg is bovendien ideaal gesitueerd ten opzichte van diverse scholen en sportverenigingen.

INTERESSE?

Bedankt voor uw interesse in dit bijzondere herenhuis op Landgoed de Klokkenberg. De woning is onlangs opgeleverd. U dient enkel zelf de afbouw te verzorgen. Denk hierbij aan het leggen van vloeren, (stalen) deuren, het plaatsen van tegelwerk, sanitair en een keuken.

De indeling van de woning is ontworpen door Erik Koijen (binnenhuis architect). De woning is meer dan ruim ingericht voor een stel met een thuiswonend kind. De kinderkamer is voorzien van een eigen badkamer en kan ook als gastenverblijf worden gebruikt.

De woning wordt verkocht in de huidige staat. Dit betekend dat u kunt genieten van een snelle levering en u de woning geheel naar wens af kan laten bouwen. De richtprijs van deze woning bedraagt € 925.000,00. Het staat u uiteraard vrij om een bieding te doen.

Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de makelaars Tamara Smit & Bas Korving. Zij zijn te bereiken op het telefoonnummer 076 56 56 056 of via info@schonckschul.com

Kenmerken

Overdracht

Koopprijs
€ 925.000,- k.k.
Servicekosten per maand
€ 150,-
Object aanmelding
In verkoop genomen
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
direct

Bouw

Huidig gebruik
Woonruimte
Bouwvorm
bestaande bouw
Bouwjaar
2019

Oppervlakte & inhoud

Gebruiksoppervlakte woonfunctie
332 m2
Perceel oppervlakte
478 m2
Inhoud
1.494 m3
Totale oppervlakte
203 m2
Oppervlakte
22 m2

Indeling

Aantal verdiepingen
4
Aantal kamers
11
Aantal slaapkamers
2

Plan uw bezichtiging

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.