x
x
x

LET OP: DEZE WONING WORDT AANGEBODEN TEGEN EEN BIEDEN-VANAF-PRIJS.

Op zeer prachtige locatie gelegen Landhuis ‘de zestien roeden’. Dit unieke landhuis wat in basis als museum in 1939 is gebouwd ligt op een parkachtig royaal perceel en heeft aan de achterzijde vrij uitzicht over het dal van de rivier ‘de Aa of Weerrijs’. Gesitueerd tegenover het Bredase ‘Mastbos’ en op korte afstand van de gewilde woonwijk ‘Montensbos’. Aan de straatzijde ligt ‘de zestien roeden’ haast verborgen achter een lommerrijk bosperceel van Staatsbosbeheer, aan de achterzijde spreidt dit landhuis zich op een haast uitbundige wijze in een parkachtig domein, zodat privacy en beslotenheid is verzekerd. Dit landhuis met inpandig zwembad bevindt zich in een meer dan uitstekende staat van onderhoud en uitrusting en is geoutilleerd met een uitgebreid domotica-systeem, wat een extra comfort van wonen in zich draagt. Naast alle factoren van wooncomfort beschikt dit schitterende landhuis over diverse markante en historische elementen, die ‘de zestien roeden’ zo’n geheel bijzonder karakter geven.

Aanvullend kunnen wij u de brochure en/of professionele impressie foto’s nasturen voor een eerste aanzet tot beeldvorming, mocht u meer uw eigen stijl in dit prachtige pand terug wil laten komen!

Indeling:
Begane grond
Entree.
Hal met monumentale toegangsdeur, natuurstenen tegelvloer, stucwerk wand – en plafondafwerking, garderobekast, toegang tot de living en toegang tot een corridor naar de serrekamer.
Corridor met natuurstenen tegelvloer, houten lambrisering, waarboven stucwerk wand – en plafondafwerking, toegang gevend tot een techniekruimte, waarin onder meer zijn opgenomen luchtbehandelinginstallatie, klimaatinstallatie, cv-ketels, meterkast met groepenverdeelkast, domotica installatie en alarminstallatie.
Toilet met tegelvloer en tegelwandafwerking, stucwerk plafondafwerking, voorzien van een closet en een fonteintje.
De living is gesitueerd in de voormalige museumzaal uit 1939 en heeft een oppervlak van circa 80m² en is uitgevoerd met een natuurstenen vloer, houten lambrisering, waarboven stucwerk wand – en plafondafwerking, een hoog plafond met speciale verlichting en twee paar openslaande tuindeuren naar het terras. Twee antieke voormalige kerktrappen leiden naar balkon, wat uitzicht geeft over de living en mede toegang biedt tot de eerste verdieping. Een markant element in deze woonzaal is de schitterende antieke baldakijn op twee zuilen met Corinthische kapitelen, die geplaatst is boven een openhaard partij en historische waarde heeft afkomstig uit een kerk uit de omgeving van de Gemeente Hoeven met elementen mogelijk refererend aan de pauselijke zouaven ten tijde van de Kerkelijke Staat in 1860.
Serre/televisiekamer met natuurstenen tegelvloer, stucwerk wand – en plafondafwerking met een open verbinding naar de living. Toegang tot de woonkeuken en toegang tot de slaap – en recreatievleugel. Vanuit deze serre heeft u een panoramisch zicht op de bospartij aan de voorzijde van de villa.
De woonkeuken van circa 24m² is middels een toogpartij verbonden met de eetkamer van circa 28m² uitgevoerd in mediterrane sfeer met een natuurstenen tegelvloer, stucwerk wand -en plafondafwerking voorzien van een luxueuze keukeninrichting met onder andere diverse inbouwapparatuur en een uitgebreide voorziening aan vaste kasten. Vanuit deze woonkeuken is er een toegang tot de living en leiden openslaande deuren naar het terras. Vanuit zowel de woonkeuken als de eetkamer heeft men een riant zicht over de parkachtige tuin.
Bijkeuken met voorportaal met toegang tot de wijnkelder, voorzien van tegelvloer, tegelwand – en stucwerk plafondafwerking en uitgevoerd met vaste kasten en aansluiting voor de wasapparatuur.
Corridor met natuurstenen tegelvloer, houten lambrisering, waarboven stucwerk wand – en plafondafwerking, toegang gevend tot de bijkeuken, de trapopgang naar de 1e verdieping, de masterbedroom en het inpandige zwembad.
De masterbedroom met een oppervlakte van circa 55m² is uitgevoerd met een luxueuze badkamer met onder andere een whirlpool, douchecabine, bidet, toilet, twee vaste wastafels op zuil, een garderobekamer en aansluitend de slaapkamer met zithoek, dubbele openslaande terrasdeuren en natuurlijk een schitterend uitzicht over het parkdomein.
Inpandig zwembad circa 115m² met natuurstenen tegelvloer, mozaïek tegellambrisering, waarboven stucwerk wand – en plafondafwerking, voorzien van diverse Trompe l’oeil beschilderingen, speciaal met glasfiber verlichting uitgevoerd getoogd plafond, voorzien van een riant verwarmd hoogwaardig mozaïek betegeld zwembad (circa 9.20 x 5.00m) met geïntegreerde isolatiedeken en jet-stream, een kleed/doucheruimte met toilet en een separate techniekruimte. Vanuit deze recreatieruimte is er een directe trapopgang naar de eerste verdieping.

Eerste verdieping:
Gang voorzien van een betonvloer, stucwerk wand – en plafondafwerking, toegang gevende tot diverse slaapvertrekken en een speel – en biljartzaal.
Toilet met tegelvloer en tegelwandafwerking, stucwerk, plafondafwerking, voorzien van een closet en fonteintje.
Slaapkamer II circa 31m² met een betonvloer, stucwerk wand – en plafondafwerking bereikbaar ook vanuit het balkon in de living en verbonden met een separate zithoek.
Badkamer II circa 14m² met een tegelvloer en tegelwandafwerking, stucwerk, plafondafwerking en uitgevoerd met een ligbad (whirlpool), douchecabine wastafelmeublement met twee vaste wastafels.
Garderoberuimte circa 14m² met betonvloer, behangen wand – en stucwerk plafondafwerking, voorzien van een uitgebreid garderobe-meublement.
Sauna, ruime goed geoutilleerde Finse sauna gesitueerd tegenover de badkamer.
CV-ruimte onder de schuine kap gelegen met onder andere 3, waarvan 2 in cascade verband aangesloten cv-ketels, 1 ketel draagt zorg voor de verwarming van het zwembad.
Speel/biljartzaal circa 60m² met betonvloer, behangen wandafwerking en onder een getoogd stucwerk plafond gelegen. Vanuit deze speel- en biljartzaal is er een leuk zicht op het inpandige zwembad, wat ook middels een separate trap toegankelijk is.

Tweede verdieping:
Torenkamer (slaapkamer III) circa 28m² met een betonvloer, behangen wand- en stuckwerk plafondafwerking, toegang tot het balkon, uitzicht biedende over de riante parkachtige tuin en gastenbadkamer met douchecabine, vaste wastafel en separaat toilet.

Bijgebouwen:
Garage (ca. 9.00 x 9.00 m) speciaal gebouwd voor de stalling van 1 camper en 2 auto’s met aansluitend hobbyruimte/werkplaats met een aanpandige orangerie (ca. 9.00 x 4.25 m).

Tuinonderhoudwerkplaats, middels een poort en stenen muur afgescheiden gedeelte ten behoeve van de stalling van onderhoudsmachines en equipement ten behoeve van het tuinonderhoud.
Oranje, fraai uitgevoerde in 1999 gebouwde orangerie, met hardstenen pilasters waarop hardhouten kolommen en gedekt met gelaagd glas. Middels een droogloopverbinding verbonden met ‘de zestien Roeden’.

Algemeen:
Het bouwjaar van het landhuis is in basis 1939; toen de Bredase familie Wiegersma een museum (de huidige living) liet bouwen. Nadien is het Landhuis diverse malen verbouwd en uitgebreid. In 1999 heeft er een zeer ingrijpende en intensieve verbouwing van dit landhuis plaatsgevonden onder supervisie van Aannemingsbedrijf Nico de Bont B.V. In dat kader wordt het onderhoud dan ook als uitstekend gekarakteriseerd, hetgeen eveneens geldt voor de aanwezige installaties en voorzieningen.
Het landhuis met een inhoud van circa 2.750 m³, beschikt over een zeer uitgebreid domotica-systeem, wat zich uitstrekt over alle interne ruimten en de tuin. Dit systeem garandeert een optimaal woonklimaat met een ultiem comfort. Dit domotica-systeem omvat onder andere; klimaatbeheersing, verlichting, zonwering, zwembad, beregening, tuinverlichting, alarm, toegangscontrole, e.d. Natuurlijk is dit uitgebreide systeem ook extern te bedienen middels een beveiligde ISDN-lijn.
Landhuis “De zestien roeden” is gesitueerd op een domein eigen grond van 10.060 m² groot. Aan de voorzijde gaat de toegangslaan over de grond van Staatsbosbeheer. Aan de achterzijde is het domein begrenst door de rivier Aa of Weerrijs en ziet uit over ecologisch gebied. In de parkachtige tuin met haar
vijvers, gazons en borderpartijen komen zeer bijzondere bomen voor zoals Sequoia’s en Salixen.
Dit bijzondere object is uitstekend gesitueerd op de rand van de gewilde wijk “het Montensbos“ en grenst aan het Bredase Mastbos. Met goede verbinding naar de snelwegen rond Breda en op korte afstand van het gezellige “Ginneken“ en het historische stadshart van Breda. Winkels, scholen en andere voorzieningen zijn op korte afstand gelegen, zonder dat dit inbreuk maakt op het private karakter van dit domein.
Aangezien de woning ouder is dan 65 jaar zal in de NVM koopakte de Algemene Ouderdomsclausule worden opgenomen.

Kenmerken

Overdracht

Koopprijs
€ 1.700.000,- k.k.
Object aanmelding
In verkoop genomen
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Huidig gebruik
Woonruimte
Bouwvorm
bestaande bouw
Bouwjaar
1939
Bouwjaar periode
1931-1944

Oppervlakte & inhoud

Gebruiksoppervlakte woonfunctie
705 m2
Perceel oppervlakte
10.060 m2
Inhoud
2.364 m3
Oppervlakte
81 m2

Indeling

Aantal verdiepingen
3
Aantal kamers
9
Aantal slaapkamers
3
Voorzieningen
buitenzonwering, mechanische ventilatie, tv kabel, alarminstallatie, zwembad

Plan uw bezichtiging

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.