Vakantie in Breda

Waarom het vliegtuig naar de zon pakken als je ook op vakantie kan in je eigen stad? Je hoeft Breda niet uit om in de vakantie sferen te komen! Er zijn tal van leuke activiteiten om te ontdekken!

DE NIEUWE HOTSPOT VAN BREDA AAN HET WATER; BAAI

BAAI is dé spot in Breda waar je kan genieten van een heerlijke drankje aan het water, een compleet verzorgde borrel of diner, maar waar je ook kan genieten van een prachtige boottocht of een unieke festivaldag tijdens een uitje op elk gewenst moment! Stap uit de drukte van alle dag en geniet van dat heerlijke festivalgevoel!

www.baaibreda.nl

BELCRUM BEACH, HET STADSSTRAND IN BREDA!

Belcrum Beach is een initiatief van Stichting Braak en vrijwel uitsluitend gemaakt van restmaterialen en gerealiseerd met alleen maar vrijwilligers. Aan de ene kant grenst Belcrum Beach langs het water van de Mark en aan de andere kant ligt de Belcrum Boerderij, stadslandbouw met groente en kruiden voor de keuken van het strandpaviljoen. Met lekker weer is het hier heerlijk vertoeven. Drankje, hapje, goede sfeer, live muziek, een verborgen parel van Breda, ook kinderen kunnen hier heerlijk spelen. Kortom een leuke plek voor heel het gezin!

www.belcrumbeach.nl

PRIVÉRONDLEIDING DOOR DE KOEPEL GEVANGENIS

Altijd al benieuwd geweest naar het gevangenisterrein van P.I. Boschpoort, ook wel de koepelgevangenis genoemd? Je kan onder begeleiding van een gids (een oud-medewerker of koepelliefhebber) rondgeleid worden langs de mooiste monumentale plekken in en rondom de Koepelgevangenis. De rondleiding over het gevangenisterrein brengt u onder andere langs de authentieke kapel, het oude gerechtsgebouw, de vrouwengevangenis, isoleercellen, verschillende luchtplaatsen en tot slot de indrukwekkende koepelgevangenis.

www.futuredomeevents.nl

HET BEGIJNHOF

Wie aan de Catharinastraat in Breda de poort van het begijnhof binnenstapt, waant zich eeuwen terug in de tijd. Ondanks de onmiddellijke nabijheid van de drukke binnenstad heerst hier een serene sfeer, die nog altijd herinnert aan de vroegere begijnengemeenschap.
Het begijnhof is de oudste instelling van Breda en ongetwijfeld een van de oudste rechtspersonen van Nederland. Ooit waren er ongeveer 1000 begijnhoven of conventen in europa waarvan in een aantal gevallen nog wel de bebouwing resteert maar waarvan de oorspronkelijke instellingen zijn opgeheven. Dit met uitzondering van het begijnhof Breda dat sinds 1531 onder bescherming staat van het geslacht van de Nassau’s.

www.begijnhofbreda.nl

BLIND WALLS GALLERY

Blind walls gallery is hét museum op straat in Breda. Een groeiende collectie van meer dan 80 muurschilderingen gemaakt door internationale kunstenaars. Iedere schildering is gebaseerd op een bredaas verhaal dat past bij de locatie. De gidsen van blind walls gallery vertellen over de kunstwerken, de makers en de verhalen die als inspiratie dienden. De rondleiding is een alternatieve manier om de stad te ontdekken; bijzondere locaties, goede verhalen en mooie kunstwerken.

www.blindwalls.gallery

FIETSROUTES BREDA

We worden omringd door prachtige natuur en mooi bezienswaardigheden er zijn dan ook genoeg fietsroutes voor Breda en omgeving. De verschillende fietsroutes van de VVV Breda brengen je langs veel bezienswaardigheden in Breda zoals het kasteel van Breda, Landgoed de Klokkenberg en nog veel meer. Op de fiets zie je in relatief korte tijd veel van onze mooie stad!

www.vvvbreda.nl

SINT-CATHARINADAL

Soms komen wij pareltjes tegen die wij graag met jullie willen delen. Net buiten Breda in de aansluitende gemeente Oosterhout ligt Sint Catharinadal. Sinds 1647 wonen de zusters Norbertinessen van priorij Sint-Catharinadal onafgebroken in het Slotje De Blauwe Camer. Hier bevindt zich ook de wijngaard en het restaurant Wijnhuis de Blauwe Camer . De oude koeienstal is verbouwd tot wijnhuis annex restaurant. Gedreven door hun culinaire roeping presenteren Tessa en Maikel u graag een menu waarin producten van het seizoen, die in onze moestuin voor handen zijn, een hoofdrol spelen. Eenvoud en rust op het bord; kleine gerechten, vol passie gemaakt. Voor fietsers en wandelaars een mooie gelegenheid om echt uit te rusten. In het Wijnhuis zelf of in de zomer op het terras dat uitzicht biedt op de nog jonge wijngaard. Kortom, echt een bezoek meer dan waard!

www.sintcatharinadal.nl

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2