Keukentrends van dit moment

De keuken is een ruimte waar je veel van je tijd doorbrengt. Je maakt er je ontbijt, wellicht ook je lunch en natuurlijk je avondeten. Het is dus heel belangrijk dat de keuken is ingericht op een manier die bij jou past. Dit zijn de populairste keukentrends van dit moment.

ETHNIC NATURE

Deze trend is geïnspireerd door de tropische natuur en etnische culturen. Aardetinten en groen staan hierbij centraal. Bij de creatie van dit type keuken wordt er gebruik gemaakt van materialen als grof hout, beton en verschillende typen metalen. Deze mix van natuurlijke materialen is een goede combinatie met industriële metalen als goud en koper. Voor liefhebbers van groen is deze trend een geschikte keuze. Fel groene planten vullen de Ethnic Nature keuken namelijk goed aan.

Keukentrends van dit moment - Schonck, Schul en Compagnie

RAW RITUALS

Raw Rituals is een voortzetting van de Ethnic Nature trend. Deze trend is geïnspireerd door het Japans minimalisme. Het idee hierachter is dat niets perfect is, juist verouderde materialen hebben waarde en zijn misschien zelfs mooier door de slijtage. In tegenstelling tot de Ethnic Nature trend richt het zich meer op rust en ruimte. Binnen deze trend komen bruintinten veelal terug met een warme en rustgevende uitstraling als eindresultaat. Wat ook goed aansluit bij deze bruintinten is een koperen kraan en wasbak zoals te zien op onderstaande afbeelding. Naast de hiervoor genoemde kenmerken zijn de terrazzo patronen die terugkomen ook een mooie aanvulling voor de Raw Rituals stijl die voor een speelse uitstraling zorgen.

Keukentrends van dit moment - Schonck, Schul en Compagnie

 

 

 

 

 

 

KLassiek MODERN

Bij de klassiek moderne stijl wordt er op een hedendaagse wijze naar het verleden verwezen. Deze stijl is dan ook wat vlotter en oogt landelijker. De stijl typeert zich daarbij door een donker kleurgebruik. De kleuren en materialen van een klassiek moderne keuken zijn opvallend praktisch in gebruik. De intense kleuren blauw, bruin en groen vormen samen een mooie combinatie met goud en koper. Deze keuken is leuk voor wanneer je het strakke in je huis wilt doorbreken en het speelse naar voren wilt laten komen.

Keukentrends van dit moment - Schonck, Schul en Compagnie

Keukentrends van dit moment - Schonck, Schul en Compagnie Keukentrends van dit moment - Schonck, Schul en Compagnie

VERSTOP JE KEUKEN

Voorheen was de trend veelal een open en ruimtelijke keuken, maar dit jaar is de keuken die verborgen kan worden duidelijk ook een goede optie. De keuken in de afbeelding hieronder is geïntegreerd in de woonkamer. Door middel van een schuifwand kan je de keuken verstoppen of juist tonen, dit maakt dat je je keuken voor elke gelegenheid aan kan passen. Je beschikt over zowel een open keuken als over een gesloten keuken. Een nieuwe trend is dat je niet alleen je volledige keuken kan verstoppen maar ook je keukenapparatuur. Denk hierbij aan uitklapbare afzuigsystemen en afzuigsystemen die verwerkt zitten in het werkblad van de keuken. Doordat deze apparaten niet meer duidelijk in zicht zijn creëert dit uiteindelijk een groter ruimtegevoel.

Keukentrends van dit moment - Schonck, Schul en Compagnie Keukentrends van dit moment - Schonck, Schul en Compagnie

EFFEN KLEURGEBRUIK

In de keukentrends van 2019 wordt er veelal gebruik gemaakt van een minimaal en rustig kleurgebruik. Een keuken die wordt ontworpen in één kleur creëert rust wanneer je oog valt op de simpele, maar mooie kleur naar keus. Met de juiste accessoires en details ontwikkel je een stijlvolle look naar je eigen smaak. De look is in de toekomst weer makkelijk aan te veranderen door je accessoires aan te passen. Deze keuken zal daardoor nooit gaan vervelen.

Keukentrends van dit moment - Schonck, Schul en Compagnie Keukentrends van dit moment - Schonck, Schul en Compagnie

MARBLE NEVER GETS OLD

Marmer is vandaag de dag nog steeds een populaire optie voor de achterwand en in de afwerking van de keuken. Hoewel marmer al een tijdje een trend is zie je dit jaar dat ook gekleurd marmer met nerven die een contrast creëren met de kleur populairder wordt. Daardoor valt het juist echt op! Een andere trend is terrazzo die ook bij de trend raw rituals terug te zien is. Deze gespikkelde steen die al lange tijd gebruikt wordt door de mens kan op de vloer aangelegd worden, maar ook in je keuken verwerkt worden tot achterwand of keukenblad. Deze eeuwenoude trend is ook nu anno 2019 nog in trek!

Keukentrends van dit moment - Schonck, Schul en Compagnie

 

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2