Er is altijd wat te doen in Breda

Zit jij de komende weekenden maar saai alleen thuis, omdat je niks kunt bedenken wat je kan doen? Kom dan maar snel van die luie stoel af, want er is genoeg te doen in Breda! Wij hebben hieronder een lijstje gemaakt met de komende evenementen in het “altijd gezellige” Breda.

Zaterdag 21 september

De 11e editie van de mooie Lichtsloepenparade in Breda gaat vanaf 20:00 van start. De optocht van versierde bootjes verlichten het water wat zo de Singel een magisch aanzicht geeft.  Natuurlijk kan er maar een bootje het leukste versierd zijn en daarom is er om 21:30 de prijsuitreiking. Dus zorg ervoor dat je jouw favoriete boot aanmoedigt!

www.lichtsloepenparade.nl

Zaterdag 5 oktober

Nadat al het Zusterhuis, het Economiegebouw, de Vrouwenvleugel en de Mannenvleugel op het  Landgoed de Klokkenberg succesvol in de verkoop zijn gegaan is het nu de beurt aan het Hoofdgebouw. Het Hoofdgebouw wordt geaccentueerd door twee prachtige torens en bestaat uit 20 schitterende appartement met een eindeloos uitzicht over het Markdal. De startverkoop zal plaatsvinden tussen 14:30 en 17:00 waarbij iedereen kennis kan maken met de gerealiseerde appartementen door middel van rondleidingen.

www.landgoeddeklokkenberg.nl

Zondag 6 oktober

Om het weekend op zondag, nadat je op zaterdag bij het Hoofdgebouw op de Klokkenberg bent wezen kijken, nog even mooi af te sluiten kan je meelopen met de 34e editie van de AMGEN Singelloop Breda. Deze sportieve loop is al jaren een van de gezelligste evenementen van Breda. Je kunt verschillende lopen doen zoals de 5 of 10 kilometer, maar ook een bedrijven- of familieloop. Ben je geïnteresseerd, maar nog niet fit genoeg om mee te lopen. Lees dan onze blog over hoe en waar je sport en werk kunt combineren.

www.bredasesingelloop.nl

Vrijdag 11 oktober

Omdat Breda dit jaar 75 jaar bevrijdt is, gaat er een nieuwe expositie over generaal Maczek van start. Op het Kasteelplein in Breda kun je tussen enorme metalen platen met beeld en geluid lopen, die informatie geven over de 1e Poolse pantserdivisie van generaal Maczek, waaraan Breda zijn bevrijding te danken heeft. Zo wordt je op een bijzondere manier meegenomen in het leven van deze moedige generaal en zijn manschappen. De expositie is tot 3 november te zien en is helemaal gratis.

www.vvvbreda.nl

 

Foto: Berry Aldenhoven (2017)

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2