HUIS VERKOPEN IN DE HERFST

In de herfst blijven kopers uiteraard liever warm binnen dan dat ze buiten door weer en wind naar een bezichtiging gaan. Ondanks dat is de herfst een mooi seizoen om je huis te koop te zetten. Want als je het slim aanpakt, kun je in de herfst een prachtige verkooppresentatie van je huis maken. Onderstaand vind u een aantal tips van onze makelaar Ietje Goossens waarmee jij jouw huis aantrekkelijk kunt presenteren voor potentiële kopers.

Maak het binnen gezellig

Waar we in de zomer graag buiten zitten is de herfst een seizoen waar we ons meer focussen op binnen. Knus voor de open haard, kaarsen aan en met een warme chocomelk op de bank met een deken over je heen. Het is dan ook belangrijk dat de potentiële koper als hij jouw huis komt bezichtigen dat warme gevoel krijgt. Heb je een open haard steek deze dan aan tijdens de fotoshoot en/of bezichtiging. Je kan de wanden een warme kleur geven. Wil je tips welke kleur er op je wanden mooi staan? Lees dan onze blog over Top 4 wooninspiratie websites/apps. Vind je dit misschien een beetje teveel van het goede kies dan voor wat kleinere woonaccenten. Zoals bijvoorbeeld kussens in een warme kleur of een dik gebreid plaid.

Ruik de herfst

Gezonde lucht is een must in elke woning maar zeker ook tijdens een bezichtiging. We willen niet dat de potentiële koper als eerste die vieze honden mand en vieze asbak die nog op tafel staat ruikt. In de eerste paar seconden vormt een kijker al een oordeel over jouw huis. Geur is dus cruciaal. Ook in de herfst kan je handig inspelen op de geur in jouw huis. Als er een seizoen is met kenmerkende geuren is het de herfst wel. Kaneel en appel zijn natuurlijk bij uitstek de herfstluchtjes. Maar voordat je met allemaal geurstokjes en parfum aan de gang gaat zorg dat het subtiel blijft en niet te overheersend is waardoor het mogelijk gaat storen.

De juiste temperatuur in huis

Nu de dagen korter worden en buiten de temperatuur daalt is het nog belangrijker om tijdens een bezichtiging een behaaglijke temperatuur in huis te hebben. De potentiële kopers zullen zich meer op hun gemak voelen en genoeg tijd nemen om de woning goed te bekijken.

De herfst tuin

Dit is de laatste kans voordat de winter begint om nog wat kleur in je tuin aan te brengen maar vooral om valpartijen te voorkomen als de potentiële koper een rondje loopt in je tuin. Hou dus looppaden en terrassen zo goed als mogelijk blader vrij. Door het vallen van de bladeren verdwijnt er veel kleur in je tuin en het is dan ook aan te raden om winter harde planten te plaatsen zodat ook de sfeer in de tuin behouden blijft in de herfst.

Uw huis verkopen in de herfst? Onze makelaars komen graag vrijblijvend bij u langs, klik hier om contact op te nemen met een van onze makelaars!

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2