WONING TIP WOENSDAG

Dat een lekker ruikend huis als prettig wordt ervaren, weet bijna iedereen, maar hoe belangrijk misschien niet. Reuk is namelijk ons sterkste zintuig en geuren gaan direct naar het deel van ons brein dat met emoties te maken heeft en dit gaat helemaal onbewust. Zelfs als potentiële kopers objectief naar een woning kijken zal de geur van de woning dus alsnog effect op ze hebben.  

Daarnaast is geur ook iets heel persoonlijks en ervaart niet iedereen dezelfde geur als lekker en wekt een bepaalde geur natuurlijk verschillende herinneringen en gevoelens op per persoon. Echter zijn er natuurlijk wel geuren die door veel mensen als lekker of ontspannend worden ervaren. Hieronder dus een paar geur tips voor verschillende ruimtes. 

Woonkamer: subtiele bloemengeuren, vanille of zoete specerijen. 

Slaapkamers: lavendel, kamille, vers beddengoed 

Keuken: fruit, citrus 

Badkamer: eucalyptus, citrus 

Extra weetje: lichte geuren geven mensen het idee dat een kamer groter is. Gebruik dus alleen zware geuren als een ruimte groot is. 

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2