Woning tip Woensdag

Vanaf 2023 is de eerste parkeervergunning voor bewoners van Breda gratis.

Voor ieder huishouden in Breda is de eerste parkeervergunning per 1 januari 2023 gratis. Voorheen koste een parkeervergunning voor de eerste auto €48,-. Dit geld voor alle wijken waar parkeren betaald is. Huishoudens die nu al een vergunning hebben kunnen deze nu opzeggen en de gratis vergunning aanvragen. Het bedrag voor de rest van dit jaar krijgen zij daaropvolgend teruggestort.

De gemeente geeft aan met betaald parkeren ook te willen zorgen dat bewoners die om het centrum wonen weer in hun eigen straat kunnen parkeren. Om deze bewoners dan ook weer te helpen wordt de eerste parkeervergunning gratis gemaakt. Wat een tweede, derde of zelfs vierde vergunning moet gaan kosten is nog niet bekend. Hier moet de gemeenteraad de komende tijd over gaan beslissen.

Een andere positieve verandering voor bewoners is dat het aantal uur dat zij bezoekers gratis kunnen later parkeren ook omhoog gaat. Dit verdubbeld van 120 uur per kwartaal naar 240 uur per kwartaal. De wijken Linie en Brabantpark zijn de eerst volgende wijken waar de gemeente betaald parkeren gaat implementeren.

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2