Woontrends 2023

Deze woensdag willen we jou graag vertellen over de interieur trends voor 2023. Sommige trends van vorig jaar nemen we mee en sommige trends zijn nieuw. Sommige trends gaan hand in hand en kun je goed combineren en andere trends zijn juist het tegenovergestelde van elkaar en gaan niet samen. Hierbij 4 van onze favorieten:

Warm minimalisme

Het rustige, warme en natuurlijke kleurenpalet met veel beige, zandkleur en taupe is een trend die voorlopig nog niet weggaat. De aardetinten in combinatie met niet te veel poespas eromheen zijn populair. Deze trend doet het ook goed in met bijvoorbeeld hout elementen.

Statement pieces

Naast rustige minimalistische interieurs is er ook ruimte om meubels of accessoires als statement piece. Goed doordacht een item in felle kleur of gekke vorm zien we steeds meer. Een gekke vaas, gekleurde bank of bijzondere stoel. Het mag allemaal en het mag ook zeker opvallen en in contrast staan met de rest van het interieur.

Natuur

Meer natuur naar binnen halen wint populariteit. Grote planten of zelfs bomen in ruimtes zetten en niet één, maar in grote ruimtes zelfs meerdere. Dit kan vervolgens ook weer doorgevoerd worden in het kleurenpalet door voor natuurlijke kleuren zoals aardetinten, bruin en groen te gebruiken.

Vintage

Iedereen begint langzaam gek te worden op vintage of in ieder geval de vintage uitstraling. Ook het idee van duurzaamheid en meubels die tijdloos zijn en lang mee gaan spreekt een steeds grotere groep aan. Vintage looks in huizen is dan ook iets dat steeds vaker terugkomt.

 

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2