Waterhardheid in Breda & Kalk

Misschien heb je het weleens gehoord over de waterhardheid in Breda en het kalk. Echter is het voor een groot deel van de mensen niet bekend wat dit dan precies inhoudt. Wat heeft dit dan voor gevolgen en wat kun je hier tegen doen?

Te beginnen met wat is hard water? Hard water is water dat veel kalk bevat. Dit komt door een samenstelling van calcium en magnesium in het water. Hoe meer kalk, hoe ‘harder’ het water. In Nederland is het water uit de kraan nergens heel hard, maar variërend waar je woont kan het wel heel zacht tot vrij hard zijn. In regio Breda zitten we in het gebied met middelhard water.

Dit houdt in dat je dit bijvoorbeeld kan merken aan kalkaanslag op apparatuur en sanitair. Misschien moet je dit vaker schoonmaken dan gemiddeld om het mooi en kalkvrij te houden. Het gebruik van effectievere en chemische ontkalk middelen kan de levensduur van je spullen verkorten en kan ook niet goed zijn voor je leidingen.

Wat kun je doen tegen kalk:

  • Een waterontharder magneet
  • Een waterontharder filter
  • Een waterfilterkan
  • Schoonmaken met azijn of citroen
  • Lagere temperaturen wassen en douchen

Een waterontharder kan dan een uitkomst zijn. Hierin zijn verschillende soorten met verschillende werkingen en prijzen. Eén van de goedkopere varianten is een magneet van een magneet die op jouw leidingen kan zitten. Deze koop je al vanaf circa 100,- euro. Echter zijn er veel reviews en onderzoeken die aan tonen dat de werking hiervan niet optimaal is. De waterontharder die wat duurder zijn werken met zout en door middel van ionenwisseling wordt het leidingwater zachter. De ontharders moet wel regelmatig bijgevuld worden met zout en onderhouden worden.

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2