Waarom een Taxatie?

Veel mensen weten wel ongeveer wat een taxatie is, maar wat is het nu precies en waar kun je het allemaal voor nodig hebben?

Een taxatie is een waardebepaling van een woning die door een onafhankelijke taxateur wordt uitgevoerd. De taxateur komt bij jou thuis en loopt de volledige woning aan zowel de binnen als de buitenkant door en maakt hier foto’s van. Daarna gaat de taxateur aan de hand van richtlijnen en referenties de waarde van de woning vast stellen. Er wordt naar allerlei factoren gekeken zoals de ligging, bouwkundige staat, marktsituatie etc. Het rapport wordt daarna nog gecontroleerd door het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) voordat het bij u terecht komt.  

Voor sommige zaken is het verplicht om een taxatierapport van je woning te hebben, zoals bijvoorbeeld bij het afsluiten van een hypotheek voor de aankoop van een woning. Je kunt je huis ook laten taxeren als je het oneens bent met de WOZ-waarde of als je voor een verzekering de herbouwwaarde moet weten.

Heb jij voor één van de bovenstaande zaken een taxatie nodig of wil je graag een vrijblijvend advies?  Klik hier om contact op te nemen met een van onze makelaars of bel naar 076 56 56 056 

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2