Stille Verkoop

Misschien heb je er weleens van gehoord: stille verkoop, maar wat is het nu precies en waarom zou je als verkoper hiervoor kiezen?

Stille verkoop is een verkoopmethode waarbij de verkoop van het huis niet onder het grote publiek bekend wordt gemaakt. Meestal staat er geen bord in de tuin en komt de woning niet op de grote websites zoals Funda. Wel wordt de woning onder makelaars gedeeld en kunnen makelaars in hun systeem zien dat de woning is aangemeld onder stille verkoop.

Redenen dat verkopers kiezen voor stille verkoop kunnen privacy- of veiligheidsredenen zijn. Het kan ook zijn dat de verkoper minder haast heeft of specifieke voorwaarden. Door de woning alleen in de stille verkoop aan te melden zal deze door minder mensen bekeken worden, maar ook juist bij een specifiekere doelgroep met serieuze zoekers terecht komen. Dit kan in sommige gevallen prettig zijn.

Omdat sommige woningen in de stille verkoop staan, maar niet op Funda kan het dat woningzoekers deze panden missen. Dit is één van de redenen waarom een aankoopmakelaar van toegevoegde waarde is voor de zoektocht naar een woning. De aankoopmakelaar krijgt al het aanbod en zo mis je als woningzoeker geen woningen die in de stille verkoop staan.

Wil je graag een vrijblijvend advies? Onze makelaars komen graag bij je langs, klik hier om contact op te nemen met een van onze makelaars of bel naar 076 56 56 056

 

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2