Masterplan Sint Elisabeth Hospitaal Curaçao

In de ogen van Schonck, Schul & Compagnie is vastgoed altijd dynamisch en nooit statisch; het moet kunnen mee veranderen met de tijd wil vastgoed haar solide betekenis behouden, dan is vooruitzien een must.

Schonck, Schul & Compagnie Projectontwikkelingsadvies BV is door het bestuur van de stichting Sint Elisabeth Foundation (SEF) uitgenodigd om een vrijblijvende visie in de vorm van een Masterplan te geven in het kader van haar plannen voor de ontwikkeling en transformatie van het voormalige en momenteel leegstaande Sint Elisabeth Hospitaal te Willemstad Curaçao.

Het Sint Elisabeth Hospitaal is opgericht op 3 december 1855 door Monsigneur F.E. Kieckens en heeft zich in de ruim 160-jarige geschiedenis ontwikkeld van verpleeghuis naar ziekenhuis en medisch- en verplegingsopleidingsinstituut.

Monseigneur Kieckens behoorde tot de Congregatie van de Fraters van Tilburg. Hij trok in 1848 vanuit zijn geboorteplaats Breda naar Curaçao en zette zich in voor de armen en behoeftigen op de eilanden. Hij haalde zusters die behoorden tot de orde van de Zusters Franciscanessen uit Breda naar het eiland om onder meer de zieke armen te verzorgen in het door hem opgerichte verpleeghuis. In totaal hebben 241 zusters van deze congregatie hun leven aan het Sint Elisabeth Hospitaal gewijd. Het hospitaal groeide van een gasthuis voor de allerarmsten die geen thuiszorg kregen tot een volwaardig ziekenhuis waar het merendeel van de bevolking van Curaçao geboren is. Het werd het grootste algemeen ziekenhuis van de Nederlandse Antillen.

Onderstaand Masterplan geeft toekomst aan het Sint Elisabeth Complex in financieel, bouwkundig en functioneel opzicht. In ons Masterplan zal hierover nader uitleg gegeven worden.

 

Met veel plezier en interesse hebben wij gewerkt aan dit masterplan voor de transformatie en herontwikkeling van het Sint Elisabeth Hospitaal Complex. Het team heeft op Curaçao gesprekken gevoerd met stakeholders, betrokkenen, het bestuur SEF, ambtelijke beleidsmakers, makelaars, architecten, wijkopbouwers, politici etc. De gebouwen zijn uitvoerig bekeken en er is context gevonden met omliggende percelen en gebouwen en in het bijzonder de wijk Otrabanda en het Rifgebied. Met trots presenteren wij u ons Masterplan.

DOWNLOAD HET MASTERPLAN

DOWNLOAD MASTERPLAN IN ENGLISH

BEZOEK DE WEBSITE VAN SEF

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2