Backer en Rueb Fabriek

SS&C adviseert de bewoners van de wijk De Belcrum bij haar gang tot  het behoud van de Backer & Rueb hallen. Deze hallen zijn gelegen op de locatie ‘Havenkwartier’ te Breda. Gezamenlijk is er reeds gezorgd dat de Backer & Rueb hallen en een deel van de voormalige Van Puijfelik fabriek gerespecteerd blijven in de toekomstige herontwikkeling van de locatie.

Het proces zal verder doorrollen totdat duidelijk is hoe de invulling van de herontwikkeling er uit gaat zien. Binnen dit proces willen de bewoners van de wijk De Belcrum  een actieve rol (blijven) spelen. Ook hier zal SS&C haar rol van adviseur blijven vervullen.

De locatie van de voormalige Backer & Rueb fabriek is voor de wijk De Belcrum belangrijk. Hier vindt de wijk haar oorsprong en ontleent daaraan vanuit de historie haar bestaansrecht. Immers de mensen die vroeger in de Backer & Rueb hallen werkten, woonden in de Belcrum. Deze verbintenis is nog steeds in de wijk voelbaar en mag dus niet zomaar verdwijnen. Sterker nog: De hallen en het terrein worden in de toekomstvisie van de huidige bewoners van de Belcrum gezien als centrum van en voor hun wijk, een ontmoetingsplaats voor jong en oud waar men kan spelen, wonen, ondernemen en recreëren. En een doortrekking van het historische spoor vanuit de Speelhuislaan maakt de échte verbinding.

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2