Sporten in Breda laat je beter presteren op de werkvloer

De vakantie zit er weer op en terwijl je je klaar maakt voor je eerste werkdag van het nieuwe werkjaar kom je erachter dat het knoopje van je overhemd of blouse wel erg moeilijk dichtgaat. Je denkt eraan om dat buikje er eens af te gaan trainen, maar heb je hier eigenlijk wel tijd voor? Met je drukke baan, je kinderen en je vrienden/vriendinnen blijft er al snel weinig tijd over voor jou om eens lekker te sporten. Toch is het van belang dat je hier weleens tijd voor maakt aangezien het jouw situatie op je werk juist verbeterd. Wij “makelaars met een topsportmentaliteit” hebben een aantal voordelen en tips gevonden om jou op weg te helpen naar een fit jaar.

Voordelen

  • Sport vermindert stress; tijdens je sport verbetert je lichaam de onderdelen in je hersenen die stress afremmen.
  • Sport verbetert je concentratie; doordat je gedachten tijdens het sporten even ergens anders mee bezig zijn, ben je na het sporten weer fris om door te gaan met je werk.
  • Sport zorgt voor nieuwe inzichten; bijna 60 procent van de mensen die sporten denken tijdens hun fitness-sessie of rondje lopen aan hun werk en komen zo vaak op nieuwe ideeën of oplossingen.
  • Sport verbetert je prestatiedrang; door sport ben je meer gedreven en krijg je meer discipline en doorzettingsvermogen.

Activiteiten

Elke week lekker een balletje trappen met je maten

Wat is er nou beter dan elke week na je werk een keertje trainen en zondag een wedstrijd tegen je rivalen van de competitie, waarna je met je teamgenoten de week afsluit met een ijskoud biertje. Voetbalclubs VV Baronie, RKVV DIA, RKVV JEKA en VV Neerlandia ‘31 bieden je deze mogelijkheid.

Breda loopt, en hard ook

In je eentje hardlopen kan soms saai zijn, waardoor het je demotiveert om te sporten. BredaLoopt bied daarom speciale loopgroepen aan waarbij je in contact kunt komen met anderen en misschien wel nieuwe potentiële zakenpartners. Elke week zijn er 3 trainingen waar je vast en zeker na het werk nog even je dozijn dagelijkse stress kunt uitpuffen. Trainen doe je in de open lucht, vaak in het Mastbos vanwaar je een uitzicht hebt op het Landgoed De Klokkenberg.

www.bredaloopt.nl

Hockeyen bij het gezellige Zwart-Wit

Door de goede verdeling van jongens en meisjes op de hockeyclub Zwart-Wit is er voor iedereen een plek te vinden op deze club. Er heerst hier een goede combinatie van een leuke sfeer en de mentaliteit om altijd te winnen. De populaire sportclub bevindt zich tussen het mastbos en het Landgoed De Klokkenberg in en geeft dus een rustige sfeer om na de wedstrijd nog even na te borrelen en een kijkje te nemen in de omgeving.

www.zwartwit.nl

Bootcamp in de buitenlucht

Sportxperience heeft speciale bootcamplessen in de buitenlucht voor gevorderden en beginners. Je kunt dit doen in verschillende parken in Breda waarbij je wordt begeleid door trainers die van elke oefening verstand hebben. Hier kun je na je werk of in het weekend echt eens even los gaan.

www.sportxperience-denbosch.nl

Hardlopen, ademhalingstechnieken en mindfulness in een pakket

Afwisseling tijdens het sporten om lekker even tot rust te komen is iets wat veel sporters die een zware baan hebben uiteraard kunnen waarderen. Mindfulrun Breda voldoet hier precies aan. De hardloopsessie wordt vaak onderbroken om even op adem te komen en zo helemaal zen te worden met de prachtige natuur om je heen. Iedereen kan wel een gaatje in de agenda maken van 1,5 uur zodat jij even echt tot rust kan komen.

www.mindfulrunbreda.nl

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2